Vi ste ovde: Početna TO Bijeljina Projekti

Prezentacija projekta ''Đačke ekskurzije''

IMG 0002Turistička organizacija Bijeljine je realizovala prezentaciju projekta ''Đačke ekskurzije'' na zahtjev TORS. Prezentacija projekta koji se odnosi na Đačke ekskurzije, izlete i škole u prirodi  prezentovana je u svim Osnovnim školama na teritoriji opštine Bijeljina i Ugljevik.

Umjetnička kolonija Brodac - Dvorovi - Bijeljina

Umjetnička kolonija je jedna od značajnijih kulturno-turističkih manifestacija koju organizuje Turistička organizacija Bijeljina. Manifestacija se održava poslednje sedmice mjeseca maja. Okuplja slikare, vajare, književnike, glumce, horske i folklorne ansamble i solo izvođače iz cijelog svijeta koji tokom njenog održavanja borave u seoskim domaćinstvima opremljenim za prijem gostiju.

Umjetnici iz različitih zemalja svijeta smješteni su u semberskim selima, Brodcu, Dvorovima, Triješnjici, a tokom boravka upoznaju se sa znamenitosti Bijeljine i okoline kroz svakodnevne izlete. Učesnici se druže, slikaju i stvaraju umjetnička djela inspirisana okruženjem, a na samom kraju manifestacije umjetnine se izlažu u gradskoj galeriji gdje svi građani i ljubitelji umjetničkog stvaralaštva imaju priliku da ih vide.

Tokom 7 dana, koliko traje umjetnička kolonija, na različitim lokacijama u gradu i okolini održavaju se književne večeri, pozorišne predstave, koncerti, nastupi folklornih ansambala, izložbe slika, fotografija i vajarskih radova.

Na ovaj način vrši se promocija i afirmacija seoskog turizma, prezentuju se semberske prirodne ljepote, seoski način života, narodne vještine, domaća radinost i srpsko gostoprimstvo, a učesnici putem izleta svaki dan upoznaju drugu turističku destinaciju opštine Bijeljina.

Do sada su održane 3 umjetničke kolonije, od čega se broj učesnika svake godine uvećavao. Prva umjetnička kolonija brojala je 60 slikara i 40 umjetnika iz drugih oblasti, dok je poslednja, treća, okupila čak 250 umjetnika iz različitih Evropskih zemalja, Rusije, Mađarske, Slovačke, Makedonije, Bugarske, Grčke, Italije, Švedske, zemlje domaćina Bosne i Hercegovine, kao i susjednih zemalja Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Cilj manifestacije je promocija i afirmacija seoskog turizma i turističkih potencijala Bijeljine i okoline, zatim vaspitno-obrazovni, koji omogućavaju talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola da uče od poznatih umjetnika iz različitih oblasti.

Ansambl Bisernica - Bijeljina koju volim

Kao poklon svome gradu, Ansambl Bisernica je 2010. godine snimio studijski album "Bijeljina koju volim" inspirisan nekadašnjim kulturnim biserima Bijeljine.

Ansambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica BijeljinaAnsambl Bisernica Bijeljina

Sajam turizma i gastro-kulture Bijeljinaturist

Već tradicionalni Sajam turizma i gastro kulture održava se u drugoj polovini aprila u poslovno-tržnom centru "TOM" na oko 1500 m2 izložbenog prostora.

Sajam okuplja turističke agencije i turističke organizacije iz okruženja i inostranstva. Učesnici su hotelijeri i restorateri, privredni subjekti čija je djelatnost vezana za ugostiteljstvo, proizvođači zdrave hrane, vina, rakija, pčelari, kao i udruženja građana koji predstavljaju gastro ponudu svojih lokalnih zajednica ili promovišu svoje manifestacije. Prisutni su izlagači iz regiona, Bugarske, Rusije, Grčke, a sajam ima dalju tendenciju razvoja i podršku organizacija iz regiona i lokalne zajednice.

Prvi sajam je održan 2010. godine u hotelu Drina, učestvovalo je oko tridesetak izlagača. Drugi i treći sajam organizovan je u poslovno-tržnom centru Tom i brojao je 100 izlagača. Partner drugog sajma turizma i gastro kulture u Bijeljini bila je turistička agencija Kontiki travel iz Beograda.

Svim učesnicima omogućen je besplatan izložbeni prostor, a tokom svog boravka u Bijeljini hotelijeri su snizili cijene smještaja, tako da u većini hotela i motela izlagači ostvaruju sajamski popust.

Veliki broj medijskih kuća tokom dva dana održavanja prati i izvještava sva sajamska dešavanja,a zahvaljujući tome omogućena je veća promocija turističkih destinacija i regija širem auditorijumu.

Domaće turističke agencije posjetiocima sajma daju specijalan sajamski popust na sve turističke aranžmane, a sajam je ujedno i idealno mjesto za sklapanje povoljnih poslovnih ugovora između samih izlagača.

Vi ste ovde: Početna TO Bijeljina Projekti