Vi ste ovde: Početna TO Bijeljina Aktivnosti

KONFERENCIJA

25674759 10215075848157952 835781660 oKonferencija "Integrisan turistički proizvod u Republici Srpskoj i aktuelno zakonodavstvo u turizmu Republike Srpske."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25829452 10215075847237929 606897574 o25829672 10215075847037924 1278893988 o25855586 10215075847717941 616742656 o25855629 10215075846717916 241968741 o 125991153 10215075847757942 779666042 o

Učenici u poslovnom okruženju

IMG 8656Turistička organizacija Bijeljina je sklopila saradnju sa Srednjom stručnom školom iz Janje te će u naredna dva mjeseca učenici te škole dolaziti na praksu u Turističku organizaciju.

Profesorka ekonomske grupe predmeta Slavica Mišić, koja turističkim tehničarima predaje praktičnu nastavu je odabrala šest učenika iz Srednje stručne škole koji će u Turističkoj organizaciji imati praktičnu nastavu u periodu intezivnih priprema za održavanje sajma turizma koji će se u Bijeljini održati 19. i 20.04.2013. godine. Praktična nastava u Turističkoj organizaciji će im pomoći da ono što su naučili u teoriji sada primijene praktično kroz konkretne zadatke. Imaće priliku da sarađuju na izradi brošura, turističkog vodiča, promotivnog materijala kao što su DVD i razglednice. Među konkretnim zadacima koje su planirali, a na kojima će do izražaja doći kreativnost učenika Srednje stručne škole, je izrada promotivnog letka Manastira Tavna. To će biti samo jedan od segmenata aktivnosti učenika u ovom periodu priprema za održavanje sajma turizma, a ukoliko ovih dana u Bijeljini bude boravila neka turistička grupa moći će zajedno sa nama da budu promotri turističke ponude Bijeljine. Učenici Srednje stručne škole iz Janje su sa oduševljenjem primili vijest o praktičnoj nastavi koju će pohađati u Turističkoj organizaciji i spremni su dati sve od sebe kako bi opravdali ukazano im povjerenje.

Sajam turizma u Beogradu

sajam-beogradOd 21. do 24.02.2013. godine održan je Međunarodni sajam turizma u Beogradu pod sloganom „Putovanja u srcu“, na kom je prisustvovalo više od hiljadu izlagača iz 45 zemalja svijeta. Turistička ponuda Semberije je predstavljena na štandu Turističke organizacije Republike Srpske zajedno sa Turističkim organizacijama iz Banja Luke, Laktaša, Prijedora, Kozarske Dubice, Banje Vrućice, Drinića, Šipova, Istočnog Sarajeva, Vlasenice, Zvornika, a predstavilo se i etno selo „Kotromanićevo“ i rafting klub Republike Srpske.

22.02.2013. godine, Turistička organizacija Bijeljina je promovisala svoj grad, njegovu gastro ponudu, turističke potencijale i predstojeće manifestacije, te predstavila dvanaest različitih vrsta razglednica Bijeljine, kartu Bijeljine i ostalo. Zajedno sa Turističkom organizacijom Bijeljina promovisao se restoran „Lovac“ i hor „Libero“, poslastičarnica „San Marko“, Banja Dvorovi i drugi. Prilika je iskorištena najviše za promociju sajma turizma u Bijeljini koji će se održati 19. i 20.04.2013. godine i za animiranje učesnika na istom. Bijeljina se predstavila na štandu Turističke organizacije Republike Srpske uz pjesme hora „Libero“ i specijalitete restorana „Lovac“ iz Bijeljine. Održan je niz sastanaka od kojih je najznačajniji sa „Kon-Tiki“ turističkom agencijom iz Beograda sa kojom je potvrđen nastavak saradnje, kao i učešće na sajmu turizma u aprilu. Važno je napomenuti da je 22.02.2013. godine bio organizovana besplatan prevoz autobusom iz Bijeljine do Beograda za sve koji su bili voljni uzeti učešće na sajmu turizma ove godine.

Posjeta Bugarskoj i Grčkoj

Bugarska sastanak kod gradonačelnika SAMOKOVAPredstavnici Turističke organizacije su posjetili sajam turizma u Sofiji. Prilika je iskorištena za niz sastanaka i promocije sajma turizma u Bijeljini, iako nismo imali sopstveni štand. Koordinator Turističke organizacije Bijeljina za Bugarsku Ivan Topalski je značajno pomogao u promociji i organizovanju niza sastanaka sa potencijalnim izlagačima sajma turizma u Bijeljini i predstavnicima gradskih uprava, kao što je sastanak sa Gradonačelnikom Samokova , u čijoj neposrednoj blizini se nalazi Borovec čuveno Bugarsko odmaralište i čuveni ski – centar. Na sastanku sa predstavnicima Turističke organizacije Bijeljina, Gradonačelnik Samokova je iskazao volju da pomogne u organizovanju tur-operatera iz svog okruženja, kao i da sam uzme značajnijeg učešća i da sam predvodi privredno-kulturnu delegaciju, koji bi za vrijeme sajma bili naši gosti. Slični su sastanci sa istom temom upriličeni i sa gradonačelnicima Sandnskog i Melnika. Saradnja sa hotelijerima iz Banskog, koji su prošle godine uzeli učešće na sajmu turizma u Bijeljini, trebalo bi da se nastavi, potvrdili su iz menadžmenta hotela Kempinski – Grand Arena.

            S obzirom da Turistička organizacija Bijeljina ima koordinatora za Grčku u Solunu gospodina Nikolaosa Sioulasa, predstavnici Turističke organizacije Bijeljina su imali radnu posjetu Grčkoj, gradovima Solunu gdje je bio radni sastanak sa direktorom Turističke organizacije Soluna, i Kavali gdje je Predsjednik gradske Skupštine upriličio prijem i organizovao sastanak predstavnicima Turističke organizacije Bijeljina sa direktorom Turističke organizacije Kavala, Načelnicom odjeljenja za sport i kulturu, na kome je razgovarano ne samo na temu turizma, već i povezivanje na polju kulture i sporta između grada Kavale i Bijeljine. Značajno je pomenuti aktivnosti koordinatora za Bugarsku zahvaljujući čijoj aktivnosti je Privredna komora Aphazije potvrdila svoj dolazak i učešće na sajmu. To je prilika za uspostavljanje poslovnih i prijateljskih veza između Privrednih komora Republike Srpske i Aphazije.

Sajam turizma u Pragu

pragU periodu od 07. do 10.02.2013. godine, u Pragu je održan Međunarodni sajam turizma na kome je Turistička organizacija Bijeljina uzela učešće u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, koji su kao gosti Ustočke regije imali svoj izlagački prostor.

Pored promocije turističkih potencijala i manifestacija prilika je iskorištena i za niz sastanaka sa turističkim djelatnicima i nosiocima političkih i drugih društvenih funkcija. Značajno je pomenuti posjetu štandu gospodina Jaroslava Foldine poslanika u parlamentu Češke Republike i Pavela Trajana službenika u Poljskom institutu u Pragu. Gospodin Trajan je član tima za izradu turističke brošure Republike Srpske na Češkom te će u toj ulozi posjetiti Bijeljinu početkom aprila ove godine, a gospodin Foldina je pozvan da bude u delegaciji koja bi trebalo da posjeti Bijeljinu za vrijeme sajma turizma u aprilu. Svakako vrijedna pomena je i posjeta štandu delegacije Ambasade Bosne i Hercegovine predvođene gospodinom Ambasadorom Nedeljkom Biljićem.

11.02.2013. godine, upriličen je prijem Ambasadi Bosne i Hercegovine za učesnike sajma iz Bosne i Hercegovine. Ponuđena je podrška od strane Ambasadora idejama i projektima koji za cilj imaju poboljšanje saradnje između Češke Republike i Bosne i Hercegovine. Direktor Turističke organizacije Bijeljina pozvao je na saradnju i podršku sajmu turizma u Bijeljini, što je i prihvaćeno, te se nadamo da će Češka Republika biti ove godine partner sajma. Pošto je TROS snosio troškove odlaska, a kao gosti Ustočke regije nismo platili štand ostvarena je značajna ušteda u budžetu Turističke organizacije Bijeljina.

Vi ste ovde: Početna TO Bijeljina Aktivnosti